Volg ons op Facebook

PHOTO-2022-10-21-17-07-18 (1)

Waarom je soms beter je huis verwarmt
met je airco dan met je gasketel

Volgens TCS-Airco is een airco eigenlijk een modern en duurzaam middel om je huis te verwarmen. Naast dat je met een airco perfect je huist kunt afkoelen, leent het zich ook perfect om mee op te warmen. Dat is financieel in veel gevallen (anno 2022) interessanter dan  het verwarmen middels de gasketel van je centrale verwarming. 

Volgens vele is de warmtepomp de toekomst. Toch is een warmtepomp niet voor iedere huishouden geschikt. Zo is de aanschaf van een warmte pomp dan/wel een hybride warmte pomp in combinatie met zonnepanelen een behoorlijke investering. Daarnaast kan er niet overal diep genoeg worden geboord om een goed rendement aan aard warmte op te leveren.  De werking van een airco kan je vergelijken met een warmte pomp. De warme lucht die de airco rond pompt kun je perfect mee verwarmen.
Doordat een airco geïnstalleerd wordt in de kamer of ruimte waar de vraag voor een aangepaste temperatuur het grootst is heeft een airco een hoger rendement dan een gasketel.

Als de buitentemperatuur rond het vriespunt ligt, kun je dankzij een airco met 1 kilowattuur elektriciteit gemiddeld 2,5 à 3 kilowattuur aan warmte opwekken. Met een kilowattuur aardgas creëer je in een condenserende ketel gemiddeld maar 0,9 kilowattuur aan warmte, bij oudere ketels nog minder.”

 

De airco’s van TCS Airco Gorinchem verdienen zich zelf snel terug doordat de prijs die je betaalt voor een kilowattuur elektriciteit minder dan 2,5 keer zoveel bedraagt als de prijs van een kilowattuur aardgas!

De rekening is snel gemaakt, denk je? “Helaas: elektriciteit kost vaak 2,5 à 3 keer zoveel als gas”, zegt Verbeke. “Dus maakt het voor je portemonnee op zich niet zoveel verschil waarmee je verwarmt. Tenzij je natuurlijk de kost van de elektriciteit kunt drukken.”

Kun je verwarming laten draaien op elektriciteit die je zelf opwekt? Of heb je nog een voordelig vast elektriciteitstarief? “Dan kun je effectief iets goedkoper verwarmen met je airco”, weet Verbeke. “Het hangt uiteraard van verschillende factoren af, maar door de band genomen is de airco voordeliger wanneer de prijs die je betaalt voor een kilowattuur elektriciteit minder dan 2,5 keer zoveel bedraagt als de prijs van een kilowattuur aardgas.”

Laat je adviseren door een van de specialisten van TCS Airco Gorinchem! Onze specialist komt langs voor een intake en bekijkt uw situatie ter plaatsen voor een advies op maat! Zo weet u precies wat de kosten en de baten zijn en wanneer u uw investering van een airco systeem terug verdiend. Daarnaast kan onze adviseur uw uitleggen wat het verschil is tussen onze merken: LG, Daikin, Tosot, Maxicool en Mitsubitsi en wanneer u voor een single split en multi split airco kiest!